2015. augusztus 31., hétfő

Mozgalom az elfeledett írókért


Sziasztok!
Köszönöm a díjat Petrának!
A blog, amelyet megtekintettem:
Where my demons hide





3 dolog, ami tetszett a történetben/íróban:
Először is amikor megtudtam, hogy egy Korra legendája ff-t írsz, úgy gondoltam "Igen, végre egy történet ami tökéletesen egyedi". Nem 1D, BvB és a többi sablonos karakter, hanem egy anime-t feldolgozó sztori. A dialógusok szerethetőek, átélhetőek, semmi probléma nincs velük. Az egész történet kissé komor hangulata teszi olyan jóvá, amilyen. Korra életének nehézségeit, kényszeredett hősködését remekül érezteted, az olvasó könnyen átéli azt a "fájdalmat", amit a lány érez, mert felelősséggel tartozik az egész világ felett. A fogalmazás is helytálló, az írás szépen gördül tovább-és tovább, nincsenek ugrások, a cselekedetek simán követik egymást, és az emberi gondolatok is élvezhetőn vannak beleszőve az egészbe.
2 dolog, amin lehetne javítani:
A helyszínleírásokat kicsit hiányolom, néha nem tudom rendesen elképzelni, hogy hol is vannak pontosan, kicsit tág fogalomként említed meg a környezetet. A párbeszédeket néhol sokalltam, persze, kell a beszélgetés, de lassan már emellett eltörpül maga a történet, a cselekedetek, a történések. Ne felejtsd, ez nem egy forgatókönyv, hanem egy sima könyv! A fejezeteket néha rövidnek találtam, túl hamar befejeződött, pont, amikor az olvasó élvezni kezdené az olvasmányt, elkezdene ráhangolódni arra, amit csinál. Inkább hozd ritkábban a részeket, de akkor azok legyenek jó hosszúak, ha érdekel a véleményem, legalább 2000-3000 szó között/körül érdemes írni, ezeknél kevesebbet már nem. Persze ez csak mind-mind tanács! 
Ajánló:
Azok, akik igazán szeretik az anime-k világát, különösen az avatar című sorozatot, elsőre belefognak szeretni ebbe a történetbe. A második évadot követhetjük nyomon, amit Petra kiszínesített nekünk, tele valós érzelmekkel, emberi tragédiákkal. Korra életébe sokkal jobban belekerülhetünk, mint az anime-ben, hiszen itt hallhatjuk a gondolatait, jobban tudunk vele azonosulni. A történet a fantasy és utópikus műfajt kedvelőknek is megragadhatja a szívét. 
Akiknek küldöm:

3 megjegyzés: